Budstr förening

“Att kunna samarbeta med ett företag som genuint delar vår vision om hållbar framtid har varit avgörande för samarbetets framgång. Vi uppskattade även den nära kontakten vi hade, att vi kunde höra av oss när som helst och räkna med snabb respons. Professionellt, bra och miljövänligt!”

Johanna Sjöholm
Orförande, Anna Whitlocks elevkår

Resultat med Budstr:

Engagerade säljare

Antal klasser

Antal sålda paket

Totalt intjänat

Pris till vinnare

660

22

2 998

449 700

18 000

Om skolan

Anna Whittlock är en kommunal gymnasieskola på Kungsholmen i Stockholm. Gymnasiet är uppkallat efter skolpionjären och kvinnorkämpen Anna Whitlock och grundades 2016 med skolstart hösten 2018. Anna Whitlock är beräknat att bli Stockholms största gymnasieskola med 2 400 elever när alla årskullar är på plats. Skolan är känt för att ha ett starkt miljöfokus genom att involvera ämnet i undervisningen och i skolans verksamhet såsom vergetariska rätter som skolmat.

Om elevkåren

Anna Whitlocks elevkår startade våren 2019 under sitt första årsmöte. Elevkåren är en fristående organisation som drivs av elever men med nära samarbete med skolledningen i och med att engagemangen ofta sker på skolans område. Styrelsens målsättning är att skapa en bättre tid för sina medlemmar genom att arrangera evenemang som studentbal, insparksfester, försäljningar och mycket mer!

Om samarbetet

Samarbetet mellan Budstr och Anna Whitlocks elevkår startade hösten 2019 och pågick under ca 3 månader. Under samarbetet lyckades elevkåren engagera en majoritet av skolans klasser till försäljning av miljövänliga produkter. Kåren bjöd in till en skoltävling som gick ut på att vinnande klasser, de som sålt mest, skulle motta generösa priser om 10 000, 5 000 & 3 000 kr som bonus, utöver deras intjänade pengar för produkterna. Klasserna kunde under försäljningens gång se hur det gick för deras klass mäta med andra klasser via sociala medier och skärmarna som finns i skollokalerna. Frågor som dök upp svarade elevkåren på genom att arrangera Q&A’s på sina sociala medier vilket gav säljarna den information de behövde för att lättare driva sin försäljning.

Hela föreningen lyckades sälja för hela 450 000 kr vilket skapade möjligheter för klasserna att betala av studentrelaterade evenemang såsom studentflak, studentskiva m.m. samt sparande inför diverse skolaktiviteter och resor. Samarbetet fortsätter till hösten med nya möjligheter och nya mål att krossa för skolan.