Nyheter

5 steg till att minska
ditt plastavfall
i badrummet.

Av teamet på Budstr

27/01, 2021


At leva hållbart är ett av de bästa besluten du kan ta, både för dig själv och miljön. Men många tycker det känns krångligt och krävande. Vi vill ta lite tid från vår dag och berätta att ha hållbara rutiner är enklare än vad du tror, så med 5 enkla steg berättar vi vad du kan göra idag för att leva mer hållbart.

  1. Byt till en bambutandborste

Till skillnad från plasttandborstar är bambutandborstar biologiskt nedbrytningsbara. Bambu är ett utmärkt material eftersom den växer snabbt utan bekämpningsmedel eller andra typer av kemikalier. Genom att bara byta från plast till bambu minskar du föroreningar och plastavfall.

    2. Använd tandkrämstabletter

Tandkrämstabletter? Ja, det finns faktiskt tandkrämstabletter som upplöser sig med lite saliv och ger dig en dos tandkräm. Bit, borsta och spotta utan plast. Läs mer om tandkrämstabletter här.

    3. Dra ner på vattnet

Genom att stänga av vattnet medan du borstar tänderna sparar du en stor mängd vatten. Du kan spara upp till 30 liter vatten per dag. Det ger upp till över 700 liter per månad! Föreställ dig vilken påverkan du kan göra!

    4. Köp i större mängder

Genom att köpa hållbara tandprodukter i större kvantiteter sparar du tid, pengar och naturresurser. Budstr erbjuder flera versioner av Bambu 5-pack tandborstar i en och samma förpackning. Majoriteten av vinsten går dessutom till en förening!

    5. Välj miljövänlig förpackning

Hållbar förpackning är också viktigt att tänka på när man köper produkter. Förpackningar som kan återanvändas eller återvinnas hjälper både producenten och konsumenten att minska sitt miljöavtryck.

 

 

Har du fler tips på hur vi kan dra ner på avfallet i badrummet? Skriv gärna till oss på hej@budstr.se.

Budstr erbjuder ett modernt sätt för lag, klasser och föreningar att samla in pengar.  Genom att sälja lättsålda produkter och bidra till en hållbarare värld.


 

Ansök om att sälja med din grupp idag