Nyheter

4 tips till att tjäna pengar
med klassen eller laget

Av teamet på Budstr

20/02, 2021


Den genomsnittliga personen slänger 3 tandborstar per år. I Sverige är det lika med 30 miljoner  tandborstar som slängs och förorenar vår natur. Om vi fortsätter att förbruka plastprodukter som  tandborstar kommer det ske bestående konsekvenser. Till exempel, om vi fortsätter i dagens takt  kommer vi år 2050 ha mer plast än fiskar i haven.  

Med ökad medvetenhet kring klimatfrågor, söker sig mer människor till hållbara produkter. Vi  på Budstr vill inspirera och utmana lag, föreningar, och klasser till att finnas där och sälja till den snabbt växande miljömedvetna marknaden. Därför har vi sammanställt fyra tips på hur ni fångar potentiella kunder och därmed kan samla in så mycket pengar till klassen eller laget som möjligt. 

1. Använd dig av ditt sociala nätverk

Ett av det viktigaste grundstenarna i framgångsrikt säljande är att bygga och bevara ett kontaktnät. Ert kontaktnät kan bestå av både familj och vänner, men kan snabbt växa när ni vågar  nå ut till bekanta eller främlingar som har ett liknande intresse eller mål. Desto mer personer i ert  kontaktnät, desto mer potentiella kunder och inkomst! Ett konkret tips är att fråga era kunder ifall dem känner någon som skulle kunna vara intresserade av att köpa produkterna också, då kan ni snabbt hitta många nya kunder.

2. Kartlägg en plan

En genomtänkt plan kan vara avgörande när ni säljer. Denna plan kan innehålla allt från hur ni  kommer fånga kundens intresse, till hur ni kommer leverera produkten. När ni skapar denna  plan, kom ihåg att studera både marknaden och produkten ni säljer. Detta kommer hjälpa er hitta  rätt kunder, samt skapa förtroende. Sätt upp ett mål för din grupp, lägg en plan för hur ni ska nå ut till era kunder och var förberedd på frågor!

3. Sälj produkter som är efterfrågade

Du kan vara duktig på att sälja och lägga ner den tiden som krävs men har du inte en produkt som människor vill ha så kommer du jobba i motvind när du ska tjäna pengar. Vi rekommenderar att du ser vilka produkter som går att sälja och frågar dig själv “skulle jag själv kunna köpa det här?” är svaret JA så finns det goda chanser att andra tycker det också.

4. Ge inte upp 

Det är viktigt att komma ihåg att det ibland krävs uthållighet för att lyckas! Hårt arbete kommer att löna sig, men det gäller att inte ge upp. Några klasser som har samarbetat med Budstr har lyckats samla in 45 000 kr på endast ett säljtillfälle. Det finns ingen anledning varför detta inte skulle kulla vara du och din grupp.

Har du fler tips på hur du kan tjäna mer pengar till laget eller klassen? Skriv gärna till oss på hej@budstr.se.

Budstr erbjuder ett modernt sätt för lag, klasser och föreningar att samla in pengar.  Genom att sälja lättsålda produkter och bidra till en hållbarare värld.


 

Ansök om att sälja med din grupp idag